Mer råkost till maten!

Aktuellt
10 januari, 2018 / Av / 1 kommentar

Hej och gott nytt år! Hoppas att ni har fått en bra start på det nya året.

Jag vill dela med mig av mitt nyårslöfte; Att äta mer råkost till varje måltid.

Nu kanske du tror att jag redan gör det eller tom bara äter rawfood för att jag har en blog om rawfood och ett företag som heter Rå Lycka men så är det inte! Rawfood inspirerar mig och jag har tagit till mig det som jag gillar allra mest, dvs godis, kakor, desserter och smoothies men maten jag äter är till största delen lagad. Jag äter både kött och fisk även om jag föredrar vegetariskt. När jag lagar själv blir det oftast   vegetariskt men jag äter kött och fisk när min sambo lagar det. Jag försöker äta gluten och mjölkfri kost men blir inte alltid så. (när jag bakar dock är det alltid 100% utan vitt socker och gluten) Jag försöker göra råkost till måltiderna men blir inte alltid så. Det går i perioder också hur mycket av varje jag äter. Visserligen dricker jag nästan dagligen en grön smoothie så där får jag i mig grönt men jag vill höja nivån och äta mer råa grönsaker till måltiderna också. Jag vet att jag mår väldigt bra av det och jag vet hur viktigt det är för hälsan. Så mitt nyårslöfte blir att öka intaget av råkost varje dag OCH för att motivera mig själv kommer jag att lägga ut 2 recept i veckan här på bloggen av vad jag äter.

Sen är det tiden. Jag är mammaledig nu. Har världens finaste bebis på 3 månader och världens finaste flicka på 4 år som dock är kräsen med maten och föredrar korv och allmän husmanskost (vilket också är en utmaning) Hursomhelst har jag inte tid att laga avancerad mat nu utan det måste gå rätt fort. Så det kommer bli enkla grejer. Den råkost jag får till plus fortsatt godsakerna efter och mellan måltiderna såklart eftersom det är mitt favorit område!  Sen tänkte jag också passa på att släppa all prestation kring snygga bilder 😉 Tänker att det är bättre att jag får till det än att fastna på bilderna. Jag gör detta för att puscha mig själv men om det inspirerar dig blir jag glad och vill du hänga på så är du mer än välkommen att dela dina recept och tips!

Sen har jag ett till nyårslöfte och det är att hänga på Foodpharmacy tjejernas tips om att äta 2 msk surkål till varje måltid, lunch och middag. Följer ni dem? En helt underbar blog, pod och böcker som inspirerar mig jättemycket.

Sen har jag ett tredje nyårslöfte som jag håller för mig själv än så länge men kanske återkommer till här längre fram.

Nu kör vi!!

 

 

Du kanske också gillar...

Rå Lyckas bästa bakrecept!
30 september, 2022
Smoothie och nyutbildad kostrådgivare
1 april, 2022
Rawfood
Höstens kurser: energikick med rawfood mat samt julgodisbak!
27 oktober, 2020

1 kommentar

  1. Ann pettersson pirkadesign design skriver:

    Grattis till nya bebisen.
    Bor som vanligt i AZ under vintern.
    Kram Ann

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier