Smoothie och nyutbildad kostrådgivare

AktuelltFrukostMellanmål
1 april, 2022 / Av / , , , / Skriv en kommentar

1 april idag!! Våren närmar sig.. eller den kanske redan är här men idag snöar det!! I alla fall närmar sig den varma årstiden och snart blir det grönare ute. Efter en lång vinter är det många som längtar efter sol och värme och kanske också efter att äta lite mer hälsosamt. Mer sallader, grönsaker, känns lättare när vädret ändras. Jag har börjat dricka mer gröna smoothies de senaste veckorna. Framförallt har jag haft i mer mättande grönsaker vilket ger effekt. Den klassiska smoothien jag brukar göra på vintern är med grönkål, Ibland spenat, äpple, apelsin, ingefära och avokado. Jag brukar dricka den till frukost men blir hungrig ganska snart igen. Nu har jag börjat lägga i broccoli och stjälkselleri och blir mätt mycket längre. En sån skön mättnad. Jag känner mig gladare och nöjdare, kan fokusera längre och är inte så vrålhungrig vid lunch. Ibland kan en sådan liten förändring göra stor skillnad i ens tillvaro.

De senaste veckorna är jag också färdigutbildad licensierad kostrådgivare. Jag har gått en distansutbildning på Bergklint Education och efter ett år då jag samtidigt har jobbat så är jag äntligen klar! Jag har ju jobbat med kost, hälsa och tillverkning av rawfoodfika ett bra tag nu men jag kände att jag ville gå en sådan här utbildning för att också kunna ge enskild rådgivning. Det känns kul och spännande men också pirrigt. Jag finns här redo för att hjälpa dig som vill ha hjälp med att förändra något i kosten eller vill ha ny inspiration i köket, vill göra hälsosammare val men vet inte hur/var man börjar eller kanske känner att du är redo för en livsstilsförändring och behöver hjälp med att komma i rätt riktning. Jag har ju en helhetssyn på hälsa så kosten är ju egentligen bara en del i att må bra men den delen är stor. Vi kan påverka oerhört mycket med hjälp av kosten och börjar vi där så kan det bli en positiv spiral för andra delar i livet. Läs här om du är intresserad och vill veta mer om hur det går till och tveka inte att kontakta mig om du har frågor. Hela april har jag 30% rabatt på ordinarie priser som ett slags nystartsfirande! Jag kommer att ge rådgivning online med telefon och mejlkontakt.

Hittills har ju mina recept i bloggen till 99% bestått av fika och godisalternativ men nu kommer det även att bli tips på mat och jag kommer även att skriva mer om hälsa… Så om du som läser detta har förslag på vad just du skulle vilja läsa om, veta mer om eller ha tips på skriv jättegärna i kommentaren.

Här kommer ett ”recept” på grön smoothie som jag för tillfället dricker dagligen. När det gäller smoothies tar man vad man har och mängden varierar så ta det som passar dig! Snart kan vi lägga i gröna vilda blad också som till exempel nässlor som syns på bilden men medan vi väntar på det får vi ta det vi har från butiken.

Kram så länge,

Jessica

2 stora glas

En näve grönkål

3 buketter broccoli

1 stjälk selleri

1 avokado

1 äpple

1 apelsin

1 bit ingefära

Vatten

Mixa och njut!

Du kanske också gillar...

Rå Lyckas bästa bakrecept!
30 september, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier