Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)

Kakor, tårtor och desserterMellanmål
10 maj, 2022 / Av / , , , , , / 2 kommentarer

Jag har gjort en ”Magnumglass”.. eller nej det har jag inte. Jag har gjort en glass på banan och vaniljpulver som jag har doppat i smält 70% choklad. Vet du vad en Magnum glass som man köper innehåller? Jag var tvungen att kolla! Den innehåller Skummjölk, socker, kakaosmör, vatten, kokosfett, kakaomassa, glukossirap, glukos-fruktossirap, helmjölkspulver, vasslepulver (mjölk), mjölkfett, emulgeringsmedel(E471, sojalecitin, E476), vaniljstångsbitar, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan), naturlig vaniljarom. Kanske har jag missat nåt!

Min ”Magnumglass” innehåller banan, vaniljpulver, 70% choklad.

Jag menar inte att man måste äta bananglass, man kanske vill ha en ”vanlig” glass men vaniljglass med grädde, ägg, socker och vanilj skulle kännas bättre än en glass med en innehållsförteckning på 19 ingredienser. (Ännu värre om man väljer en dubbel raspberry, 32 ingredienser.) Ja, det är inte lätt när man står där vid glassdisken och barnen vill ha glass!

Har man tid och lust kan man mixa ihop en enklare variant som denna att ha hemma i frysen när suget kommer. Att köpa silikonglassformar är verkligen bra och det blir roligare att göra egna glassar om man har snygga formar. Jag har köpt mina på ”Lyckas med mat”. Det finns både stora och små ”magnum” formar.

Jag gjorde såhär:

2 glassar med stor magnumform. (gör gärna fler när du ändå är igång)

2 stora mogna bananer, frysta och något tinade.

1 krm vaniljpulver

100 g mörk choklad att doppa i

Steg ett är att skiva och frysa in mogna bananer. När man sedan tar ut dem låter du dem tina 15 minuter.

Steg två, kör dem i en matberedare tillsammans med vaniljpulvret tills det blir fluffigt och liknar mjukglass.

Steg 3, häll över fluffet i magnumglassformar och jämna till, stick in glasspinnar

Steg 4, frys in igen

Steg 5, när du blir sugen på glass smälter du choklad i något högt, typ rostfri kanna eller liknade. Ta ut glassarna och doppa.

Du kanske också gillar...

Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022
Smoothie och nyutbildad kostrådgivare
1 april, 2022
Choklad/apelsintårta (med avokado)
10 december, 2021

2 kommentarer

  1. Agneta Thermaenius skriver:

    Hej!
    Vilken typ av glassformar använder du? Jag har googlat lite och det finns ju väldigt många, från de som är gjorda av rostfritt stål (dyrast), silikon, div annat. Stål verkar ju säkrast men de är klumpiga.

    Har du ett råd?
    Hälsningar
    Agneta

    • Jessica skriver:

      Hej!
      Jag tycker silikon är bra. Det jag använder mest.

      Med vänlig hälsning,

      Jessica

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier