Om mig

Jessica Stake är en engagerad förälder som brinner för området mat och hälsa och har i snart tio år jobbat med att inspirera människor till hälsosam mat på olika sätt i eget företag. Sedan hon själv fick barn har hon fått upp ögonen ännu mer för hur viktig kosten är för barnen och hur vi kan hjälpa dem till en hälsosam framtid.

Min bakgrund

För 10 år sedan tog jag mitt pick och pack och lämnade storstan för att skapa ett mer kreativt och meningsfullt liv. Jag flyttade från Stockholm till Örebro och öppnade ett kafé i en mindre lokal jag fått tag på. Jag drev detta kafé i två år tillsammans med min kusin. Det var roligt, underbart och lärorikt. Under den tiden träffade jag min nuvarande sambo och vi flyttade ut på landet och fick barn. Jag började även att intressera mig mer för hälsosam mat och fick tag på Erica Palmcrantz bok ”Rawfood på svenska”. Samma år skulle hon ha sin första utbildning i rawfood matlagning och livsstil. Jag sålde fiket, gick hennes utbildning och ändrade mitt företagsnamn till Rå Lycka. Jag började istället att ha kurser, träffar och workshops om nyttan av att äta mer grönt. Då bakning och fika alltid legat mig varmt om hjärtat har jag även sedan några år tillbaka egen tillverkning av sk rawfood fika som jag säljer till företag och privatpersoner.

Innan detta hände pluggade jag franska i Frankrike och på Göteborgs Universitet, har en fil.kand i Etnologi på Södertörns högskola, var utbytesstudent i Spanien och läste psykosyntes två år på Humanova. Jag har alltid haft ett genuint människointresse vilket resulterade i ovanstående utbildningar. Intresset för hälsa kom i samband med en djup livskris 2006 då jag mådde väldigt dåligt. Då började jag inse vikten av att ta hand om sig själv psykisk och fysiskt och såg sambandet mellan kosten och måendet. Min arbetserfarenhet innan jag flyttade från Stockholm och startade eget var inom olika serviceyrken.

I dag bor jag vid en å och med bergslagens skogar runt knuten några mil norr om Örebro med min sambo och barnen Ebba och John 9 och 5 år gamla.