2 december, 2020 / Av / , , , , / Skriv en kommentar

Dagens recept blir en variant på Ris à la Malta fast med chiafrön.

Antingen serverar man med mixade jordgubbar till eller med mango och apelsin som jag tidigare har lagt ut https://www.ralycka.se/chiapudding/

Jag gillar att göra den på cashewnötter för det blir en gräddig konsistens. Det går givetvis bra att byta ut mot kokosmjölk, vanligt mjölk eller annan växtbaserad mjölk. Kanske gillar du att blanda med kokosgrädde eller sojagrädde?

RECEPT

1 stor portion eller 2 små

1 dl cashewnötter

2,5 dl vatten

3,5 msk chiafrön

0,5-1 krm vaniljpulver

Frysta tinade jordgubbar

Mixa cashewnötterna med vatten och vaniljpulver. Häll upp i en skål och blanda i chiafrön. Låt stå en stund. Gärna över natten. Mixa jordgubbar. Varva sedan chiagröten med jordgubbar.

Du kanske också gillar...

Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022
Smoothie och nyutbildad kostrådgivare
1 april, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier