Alla kanske inte gillar semlor men älskar smaken av kardemumma. Då kan man göra dessa bollar istället. Jag hittade på receptet då en kund ville bjuda personalen på rawfood bollar med semmelsmak och de skulle dessutom vara nötfria. Blev riktigt goda. Jag hade hela kardemummakapslar som jag mortlade för extra fin smak men färdigmalen borde också funka fint. Om du vill baka ”vanliga” semlor så är det här receptet underbart. http://www.ralycka.se/glutenfria-semmelmuffins/ De har jag gjort flera år i rad nu och blir verkligen jättegoda. Till formen blir de mer som en muffins men det kanske kvittar..!
Nu till bollarna..
10 st
2 dl kokos
1 dl havregryn
3 msk kokosolja, flytande
8-10 dadlar, urkärnade
1 tsk kardemumma, malen
1 nypa salt
0,5 dl kokos att rulla i
Kör kokos och havregryn till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt sedan kardemumman och en nypa salt och kör igen så det blandar sig väl. Tillsätt sedan dadlarna och kokosoljan och kör tills det blir en deg som går att forma. Forma till bollar och rulla i kokos.