Hej alla fina människor!
Just nu är det tuffa tider för många. Även för mig själv i mitt företagande. I den här utmanande tiden har vi också fått tid och utrymme till att reflektera. Själv reflekterar jag över vårt sätt att leva och hur vi kan göra hållbara förändringar när krisen är över. Detta har jag reflekterat över i många, många år. Men nu verkar det vara dags att höja nivån, kliva upp ett steg och göra mer konkreta saker för en hållbar värld och för hållbara människor. Många fler kanske har fått upp ögonen för hur vi lever och kanske funderar på hur vi ska gå vidare efter den här krisen på ett mer hållbart sätt, ett mer kärleksfullt sätt mot vår planet, mot våra medmänniskor och oss själva.
Här kommer ett recept på små godbitar som en hjälp på vägen
ca 20 st små formar
Botten:
2 dl mandel
1,5 dl havregryn
6 dadlar
1 msk kokosolja
Chokladkräm:
5 stora, mjuka, urkärnade dadlar
2-3 msk kakao
0,5 dl vatten
2 msk citronjuice
1 msk kokosolja, flytande
1 msk cashewnötter, fint malet
0,5 msk honung
1 nypa vaniljpulver
Jordnötssmör att toppa med
1 nypa salt
Börja med att mixa botten. Tryck ut degen i små formar. Gör fyllningen genom att först mixa cashewnötter till ett fint mjöl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa tills det blir en slät kräm. Skeda över lite av chokladkrämen på botten. Ställ in i frysen en stund. Ta ut och skeda över lite jordnötssmör och ställ kallt igen tills du ska äta dem.