Blåbärsbauntys

Kakor, tårtor och desserter
Blåbärsbauntys
9 september, 2020 / Av / , , , , , , , / Skriv en kommentar

Hej! Hoppas du har haft en skön sommar! Hösten börjar så sakta ge sig tillkänna, bladen börja skifta färg. Det är vedmodigt på ett sätt att lämna sommaren med sol och bad för jag vet att det dröjer tills jag får känna solstrålarna på min hud igen och det känns lite jobbigt att tänka på den långa, mörka vintern som kommer men samtidigt är det skönt med höstens krispiga luft och tillbaka till rutiner. Jag har njutit av sommaren. Verkligen försökt att ta in den, vara närvarande, se allt det vackra i naturen.

Jag fortsätter att tillverka rawfoodfika och sälja till de ställen jag har och till de privatpersoner som kontaktar mig. Sedan i maj när rekoringen startade här i Lindesberg och nu även i Nora är jag med även där. Det är så fantastiskt för då får privatpersoner möjlighet att prova mina bakverk utan att behöva göra stora beställningar. Nu kan man köpa en eller ett par bitar och det blir ändå lönsamt för mig när många handlar. Jag är väldigt tacksam för det och det är så roligt att träffa alla människor.

Sedan sitter jag och funderar. Min själ vill skriva. Jag längtar efter att få skriva och jag längtar efter att få dela med mig till dig. Vad är det jag vill skriva om då? Är det mat och hälsa? Barn och mat, eller bara dela med mig av den mat jag lagar och gillar eller är det mer åt det andliga hållet? Jag vet inte. Jag känner för allt det där. Kärnan är nog att jag vill dela med mig av allt som känns rent, härligt, skönt i oss själva. Jag vill inspirera till att komma närmare vår sanning (vad det nu är för dig), att andas, att vara i naturen, att vara i kontakt, att vara närvarande, att vara i harmoni. Alla delar som leder till att vi mår bra.

Jag lämnar det just nu. Det kommer visa sig 🙂

Nu vill jag dela ett superenkelt recept på blåbärsbauntys. Jag gillar verkligen enkla recept. Inte stå och krångla för länge utan snabbt, enkelt och gott! Jag ska prova att göra dessa med lingon också istället för blåbär. Känner på mig att det kommer bli bra och så är det kul att använda skogens bär.

Ca 10 st ganska små

2 dl kokos

1,5 dl vita stora bönor

3/4 dl blåbär

1 msk honung eller lönnsirap

100 g choklad 70-80%

Kör alla ingredienser i en matberedare. Forma till små ovala bitar. Stoppa in dem i frysen en stund. Smält mörk choklad och doppa dem.

Blåbärsbauntys

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier