Raw marsipangodis

Jul
14 december, 2015 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Nu är det snart jul och jag vill dela med mig av mina absoluta favoritgodis; Marsipan. Jag gillade det innan jag upptäckte rawfood men de traditionella är gjorda på mandel och socker vilket inte känns helt bra. Men, dessa varianter är gjorda på honung istället (närproducerad som innehåller massa nyttigheter och håller förkylningar borta) och är så goda att jag inte kan sluta äta dem. När de tar slut gör jag nya, och kommer göra ända fram jul. Då borde jag ha tröttnat… ett tag i alla fall. Så varsågod, här kommer två snarlika varianter på marsipan doppade i choklad..

Marsipankulor

Marsipankulor

Marsipankulor 20 stycken

4 dl mandelmjöl

3 msk honung

2 msk rapsolja

1 1/2 msk vatten

En nypa salt

En nypa vanilj

Ev. 1 tsk rödbetspulver om du vill ha en röd deg.

Kör alla ingredienser i en matberedare. Avvakta lite med vattnet och se hur klibbig degen blir. Är den för torr, tillsätt då vattnet och kör igen. Forma till bollar och doppa i choklad. Gör egen choklad eller använd 70% mörk choklad som du smälter över ett vattenbad. Låt dem stelna i kylskåp.

Egen choklad:

2 dl kakaosmör

2 dl kakaopulver

1/2 tsk vaniljpulver

2 msk agave eller flytande honung (eller mer för sötare choklad)

En nypa salt

Finhacka kakaosmöret och smält det försiktigt över ett vattenbad. Blanda i resten och vispa med en ballongvisp så att det blir ordentligt blandat och slätt. Doppa! Det som blir över kan man hälla i små formar och frysa in/ställa i kylskåp.

Marsipanbröd

Marsipanbröd

Marsipanbröd 10 bitar

3 dl mandelmjöl

1/2 dl pistagenötter

2 msk rapsolja

2 msk honung

1/2 msk vatten

En nypa salt

En nypa vanilj

Mixa mandelmjölet och pistagenötterna så att nötterna finfördelas. Blanda i resten och mixa igen. Forma till en limpa. Smält choklad över ett vattenbad och stryk på den över limpan. Toppa med hackade pistagenötter. Låt stelna i kylskåp.

 

 

 

 

Du kanske också gillar...

Marsipanbröd
12 december, 2018
Aprikosgodis
7 december, 2018
Mandeltryfflar
30 november, 2018

Lämna en kommentar

Senaste inläggen
Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier