Mandelparfait (rawfood, glutenfri, sockerfri, mjölkfri)

Kakor, tårtor och desserter
3 maj, 2016 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Förändringar. Ibland blir det inte som man tänkt sig utan faktiskt bättre.

Jag lever mitt liv genom att ständigt vara i kontakt med min intuition. Jag har lärt mig att lita på min inre röst. Utifrån sett kan vissa av mina val verka konstiga men jag vet att jag måste följa det jag innerst inne vill för då blir det rätt och jag mår bra. Men ibland sitter det långt inne. Nu i början på året så var jag väldigt övertygad om att göra en förändring i mitt jobb. Jag var på en ny plats och trodde jag skulle vara kvar där men efter ett tag började en inre röst göra sig mer och mer högljudd. Ingenting i mig kändes bra. Jag lyssnade men försökte övertyga mig om att det skulle bli bättre. Man vet ju inte alltid om det är den inre rösten eller om det är andra saker som påverkar en. Jag försökte ”stå ut” men rösten blev starkare och starkare. Jag fick ont i magen, spänd i kroppen, arg, ledsen.. Jag kände inte igen mig själv.

Jag låg och grubblade många nätter men en natt vaknade jag och hade en glasklar bild av vad jag vill göra. Nu. I mitt liv. I mitt jobb. Allting kändes enkelt med den nya visionen och jag kunde inte släppa tanken på den. Ett litet tag till höll jag mig fast vid den obekväma situationen, för den här gången satt det långt inne innan jag förstod att jag nu måste släppa den och ta mig an det nya. Jag trodde jag hade gjort förändringen i och med den nya platsen men det var tydligen bara ett steg mot den verkliga förändringen. I bland behöver vi gå lite omvägar för att hitta den rätta vägen. Har du bra kontakt med din intuition/inre röst?

Nu till något helt annat.. en liten dessert.

Den här glassen/parfait har en intensiv mandelsmak och är godast med chokladsås till.

Mandelparfait ca 10 bitar

4 dl mandel

4 dl vatten

1 dl havregrädde

1 dl rissirap (eller agavesirap eller honung)

4 msk smält kokosolja

2 msk solroslecitin (används som bindning men går att hoppa över)

2 tsk vaniljpulver

Mixa mandel och vatten i en höghastighetsmixer tills det blir som en tjock grädde. Tillsätt övriga ingredienser och mixa igen. Häll smeten i en avlång limpform och ställ in i frysen. Innan servering ta fram och låt tina i ca 15 minuter. Jag skar min i 10 bitar och äter en då och då. Chokladsåsen gör jag antingen genom att smälta 70% choklad och blanda ut med lite kokosolja eller enbart kokosolja som jag blandar med kakaopulver och rissirap eller honung.

 

Mandelparfait

Mandelparfait

Mandelparfait

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier