En riktig sommartårta som smälter i munnen! Idén fick jag från bloggen ”thisrawsomeveganlife”
Glasstårta med blåbär och jordgubbar
10 jordgubbar, skurna till utsidan
Vaniljglasslager:
3 dl cashewnötter
2 mogna bananer
½ dl smält kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Bärlager:
1½ dl halvtinade blåbär
1½ dl halvtinade jordgubbar
1 mogen banan
Skiva de färska jordgubbarna och trycka fast dem mot springformens kant. Jag använde en 20 cm springform. Kör cashewnötterna i matberedaren tills det blir ett fint mjöl. Tillsätt bananerna, kokosoljan och vaniljpulvret och kör igen tills det blir en slät smet. Häll i smeten i springformen. Ställ i frysen medan du gör det andra lagret. Kör blåbären, jordgubbarna och bananen i matberedaren tills det blir slätt. Bred ut över det första lagret och frys in. Låt stå i minst 6 timmar. Ta ut tårtan en halvtimme innan du ska äta den så den hinner tina lite!