Glasstårta med vanilj och jordgubbar

Kakor, tårtor och desserter
20 oktober, 2015 / Av / , , / Skriv en kommentar

Glasstårta med vanilj och jordgubbarGlasstårta med vanilj och jordgubbarGlasstårta med vanilj och jordgubbar

I augusti när min dotter fyllde 2 år gjorde jag den här glasstårtan med vanilj och jordgubbar. Den blev god. Milda somriga smaker med lite röda vinbär på toppen. Det man behöver tänka på är att ta ut den från frysen 30 minuter innan den ska ätas och att inte vänta för länge med att äta den. Den är godast när den är precis lagom tinad.

10-12 bitar

Botten:

2,5 dl havregryn

2,5 dl mandlar och valnötter

ca 10 dadlar

Mixa grynen och nötterna i en matberedare. Tillsätt så många mjuka dadlar det behövs för att få botten att hålla ihop.

Tryck ut botten i en springform.

 

Fyllning:

4,5 dl tinade jordgubbar

4,5 dl cashewnötter, blötlagda över natten

1 tsk vaniljextrakt

2 msk honung

2 msk citronjuice

2 msk kokosolja, flytande

1/2 dl vatten

en nypa salt

Mixa alla ingredienser utom jordgubbarna i en matberedare tills smeten blir len. Ta bort 1/3 av smeten som du spar till toppingen. Häll i jordgubbarna och kör igen. Häll ut den rosa fyllningen över botten. Ställ in i frysen. Ta ut den efter några timmar och bred på den vita fyllningen. In i frysen igen över natten. Ta ut 30 minuter innan servering.

 

 

 

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier