Banan och mandelglass (rawfood, mjölkfri)

Kakor, tårtor och desserter
Raw banan och mandelglass
28 mars, 2018 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Var trött för bebis väckt mig massa gånger i natt. Skulle åka och hämta Ebba på förskolan. Vill bara ha choklad eller nåt sött för att piggna till. Tänk om det nu skulle finnas ett ställe där man kunde beställa rawfood glass, mylkshakes etc (åh vad jag drömmer om att bli den första att öppna ett sånt ställe i närheten) Alternativet nu är att åka in till vanliga fiket och äta nåt med socker. Tanken är frestande men jag vet att jag kommer ångra mig efteråt. I stället åker vi hem och jag tar fram frysta bananskivor från frysen. Stoppar dem i matberedaren, lägger till en matsked mandelsmör som jag har i skåpet. Mixar. Vad mer? Måste ha choklad och nåt mer..? Jo, vi har lite kokosmjölk kvar som vi haft i nån maträtt. Jag värmer den och smälter lite mörk choklad i och får en jättegod chokladsås. Sen har jag misslyckat godis i frysen som jag experimenterat fram häromdagen. Blev inte så bra men att hacka ner och ha som bitar i glass (Ben &Jerry stil) funkar. Och sen lite rostade solrosfrön som blev kvar från lunchen. Blev ju riktigt gott det här. Känner mig nöjd som stillade suget utan socker och känner mig dessutom klimatsmart som använde mig av rester ?. Hett tips är att alltid ha frysta skivade bananer i frysen när suget sätter in!

Receptet blev alltså:

2 skivade, frysta bananer

1 mak mandelsmör

Chokladsås

1/3 burk kokosmjölk

3-4 bitar mörk choklad

Värm och smält!

Toppa om du vill med vad du har hemma.

 

 

 

 

 

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier