18 oktober, 2016 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Den här råa varianten av kanelbulle smakar verkligen som en ”riktig” bakad men konsistensen blir förstås annorlunda. Det roliga med att baka de här tycker jag är att man gör på samma sätt som de traditionella. Åtminstone momentet att kavla ut degen, smeta på fyllningen och rulla ihop den!

Raw kanelbullar 15 st

Deg:

2 dl havregryn

5 dl mandelmjöl

16 dadlar

3 msk kokosolja, mjuk

3 msk vatten

1 msk kanel

En nypa salt

En nypa vanilj

En nypa kardemumma

Fyllning:

16 dadlar, mjuka urkärnade

1 dl russin

2 msk kokosolja, mjuk

1/2 dl vatten

1 msk kanel

En nypa salt

Börja med att köra havregrynen i matberedaren till ett fint mjöl. Tillsätt sedan mandelmjölet och kryddorna och kör igen. Sedan häller du i resten av ingredienserna och kör till en deg. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rektangulär form. Gör fyllningen genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare tills det blir en kladdig smet. Bred ut fyllningen jämt över degen och rulla ihop till en rulle. Låt den stå kallt någon timme innan du kan skära bitar.

 

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier