Kost föräldrar/barn - Rå Lycka

Inspirationsprogram

Eftersom jag är mamma till två barn. Ebba 9 och John 5 så ligger det mig varmt om hjärtat att prata om bra mat för barnen. Därför håller jag på att skapa ett inspirationsprogram för att hjälpa dig att ta sikte på bra mat både för dig men även för barnen.

Jag är kostrådgivare, egen företagare och mamma.

Eftersom jag också brinner för personlig utveckling och ständigt jobbar med att vara snäll mot mig själv så vill jag även lägga in lite boost för dig som förälder. Min hållning är att vara tillåtande och att tänka lägg till istället för att ta bort. Det har aldrig funkat för mig att tänka förbud eller att vara restriktiv på något vis och jag kan tänka mig att det är så för dig med. Istället lägger vi till och låter något bra ta plats så det mindre bra fasas ut, nästan av sig självt!

Det blir ett program som ska

-ge grunderna i vad bra mat är (jag tror att du redan vet det så bara lite kort)

-hjälpa dig att strukturera upp vardagen med bra, enkla, snabba och billiga måltider

-hjälpa dig att bryta invanda mönster och komma framåt med nya vanor

-hjälpa dig att hitta sätt som funkar i längden

-hjälpa dig att känna in vad du behöver och mår bra av = mindfulness

-förslag på veckomenyer

-bra att alltid ha hemma i skafferiet

-tips på hur du får med barnen på tåget

-i mina recept använder jag inte gluten och oftast alternativ till mejerier och i det här programmet kan du göra vad som känns bäst för dig. Har du eller ditt barn allergier så går det alltid att justera i mina mattips.

Det är INTE ett program där vi räknar kalorier eller vill ha resultat över en natt utan mer inspiration och en hjälp att strukturera upp vardagen med bra mat och sätt som funkar i en familj över tid och även en dos med ökad självkärlek och acceptans för dig som förälder.

Min kosthållning

Jag tänker mest på att äta ren mat. Det vill säga bra råvaror som jag tillagar från grunden. Jag minimerar gluten, mejerier och vitt socker för jag mår bäst av det och strävar efter att äta mycket grönsaker i olika former. Jag gillar mest vegetarisk mat men äter även fisk och kött ibland. Även om jag har ett stort intresse för kropp och hälsa och har läst mycket om näringslära och olika kostriktningar så går jag väldigt mycket på känsla. Jag lyssnar till kroppen och noterar vad jag mår bra och mindre bra av.