Salt karamellglass (mjölkfri)

Kakor, tårtor och desserter
9 juni, 2017 / Av / , , , / Skriv en kommentar

Här kommer en till variant på en mjölkfri pinnglass. Nyligen besökte jag ett kafé som hade glass från Björnen och lejonet och jag var tvungen att smaka på ”salty caramel” som säljer som smör. Folk vallfärdar tydligen för att köpa med sig halvlitersburkar hem. Den var verkligen god så jag blev inspirerad till att göra en alternativ sådan glass på rawfood vis.

5 pinnglassar

3 dl cashewnötter

1 dl vatten

5 droppar stevia med karamellsmak (eller 1/2 msk kokossocker)

1 nypa vaniljpulver

Karamelldegen

8 dadlar

1 msk kokosolja, flytande

havssalt

Jag gjorde först en karamelldeg på dadlar, kokosolja och havssalt som jag så gott det gick rullade till små bollar. Sedan mixade jag cashewnötterna med vatten, stevia och vaniljpulver och därefter blandade jag i karamellbollarna för hand. Häll i smeten i pinnglassformar och frys in.

 

Du kanske också gillar...

Mintchokladglass
31 maj, 2018
Ananas glasspinne
25 maj, 2018
Brownie glasspinne de luxe
16 maj, 2018

Lämna en kommentar

Senaste inläggen
Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier