Raw saltkaramelltårta

Kakor, tårtor och desserter
20 mars, 2019 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Nu ska jag dela ett recept på en saltkaramell tårta som jag la ut på Instagram för ett tag sedan. Uppdateringar med recept här på bloggen blir lite glesare pga att jag har fullt upp med att få nya (förhoppningsvis) kunder att köpa in mina bollar, bitar och tårtor. Många på den lilla orten där jag bor är intresserade vilket är jätteroligt.

Den här tårtan är ny i mitt sortiment och jag gjorde den pga att jag blev beroende av en glass med saltkaramell när jag var i Frankrike i höstas. Vet att det är en storsäljare här med sommartid. Det är ju så gott med sött och salt ihop.

Mitt försök att efterlikna smaken blev såhär:

8 bitar i en springform 18 cm

Botten:

1,5 dl mandlar    

1,5 dl valnötter            

2 msk kokosolja

8-10 dadlar

Salt

Fyllning:

4 dl blötlagda cashewnötter

2 dl vatten (blötläggningsvatten från dadlarna)

1 dl kokosolja, smält och avsvalnad

16 dadlar (blötlagda i 10 minuter)

0,5 tsk salt

0,5 tsk vaniljpulver

Kolasås:

8 dadlar

1,5 dl kokosolja, smält

1,5 dl lönnsirap

Salt  (smaka av men rätt mycket!)

Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i botten på formen.

Kör ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut i formen.

Gör fyllningen genom att hälla av och skölja cashewnötterna. Mixa dem sedan i en stark mixer med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en slät smet. Häll över botten och ställ in i frysen.

Gör kolasåsen genom att mixa samtliga ingredienser till en kolasås. Häll över såsen när fyllningen har stelnat efter några timmar.

 

 

 

Du kanske också gillar...

Banankaka (glutenfri)
7 oktober, 2019
Kanelbullar (raw)
24 september, 2019
Prinsesstårta, morotscupcakes och vitabönormazariner (glutenfri, sockerfri)
29 augusti, 2019

Lämna en kommentar

Senaste inläggen
Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier