Raw hallongrottor

Kakor, tårtor och desserter
15 juni, 2016 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Sommar. Fikastunder utomhus. Tankarna går till klassiska fikabord som på mormors tid. En svensk klassiker är hallongrottan. Här kommer den i en raw variant!

15 stycken

Botten:

1 1/2 dl mandelmjöl

1 1/2 dl havregryn

1 krm vaniljpulver

1 msk rissirap (eller agave, honung)

0,5 dl vatten

Fyllning:

1 dl tinade hallon

1 tsk chiafrön

Mixa mandelmjölet och havregrynen till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa igen. Forma till små bollar och tryck ut ett hål i mitten.

Blanda chiafrön och hallon och låt stå en stund. Fyll sedan kakorna med fyllningen. Förvara dem i kylen.

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier