Raw banoffee paj

Kakor, tårtor och desserter
24 januari, 2019 / Av / , , , , , , / Skriv en kommentar

Hej! Hoppas att det nya året har börjat bra. Jag har haft fullt upp med inskolning av min minsta men nu är jag tillbaka i jobb igen. Banoffee paj är något jag länge har tänkt att prova. Jag minns ett kafé i Stockholm där jag smakade en sån för första gången och det var verkligen ljuvligt gott.

Krispig botten med söt kola, bananer och grädde. Så gott tillsammans. Välj själv om du vill ha vanlig vispgrädde eller kokosgrädde. Jag gjorde här med kokosgrädde. Inspiration till receptet har jag tagit från ”organicbymommy” men sedan gjort om lite grann efter egen smak.

Såhär gör du:

Botten:

1, 5 dl cashewnötter

1 dl mandel

1 tsk kanel

3 msk kokosolja

10 dadlar

En nypa salt

Kolalager:

30 dadlar

0,5 dl mandelsmör

0,5 tsk salt

1 banan

Grädde:

2,5 dl kokosmjölk (jag använde den rosa tetra pak märket Garant)

Jag använde en springform 18 cm. Klipp ut bakplåtspapper och lägg i botten. Börja med att kör nötterna till botten i en matberedare till små bitar. Tillsätt resten av ingredienserna och kör igen. Tryck ut degen i formen och upp mot kanterna.

Sedan gör du kolalagret genom att köra dadlarna, mandelsmöret och saltet i en matberedare tills det blir en tjockare kola”sås”. Det kan ta några minuter. Bred sedan kolan över botten. Skiva bananen i tunna skivor och lägg på kolasåsen. Vispa kokosmjölken/grädden med elvisp tills den tjocknar. Bred ut över bananen. Toppa med riven choklad. Klart! Förvara den kallt och njut!

Du kanske också gillar...

Bananglass med kolasås
14 maj, 2020
Havrekakor på 3 ingredienser
30 april, 2020
Mandelkakor med chokladkräm och jordnötssmör
3 april, 2020

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier