Rå äppel och päronkompott

Kakor, tårtor och desserterMellanmål
14 september, 2017 / Av / , , / Skriv en kommentar

Nu är det höst och höst är lika med äpplen (och en massa annat förstås) !

Så här kommer ett enkelt recept på kompott som är helt rå. Kokt kompott är ju också otroligt gott men om man råkar vara sugen på att bevara alla näringsämnen kompakta så kan man göra såhär.

2 port

3 små äpplen

3 små päron

1 dl russin, blötlagda i 1 timme

1/2 dl vatten, blötläggningsvattnet från russinen

2 msk citronjuice

Lägg russinen i blöt. Dela sedan äppel och päronbitarna och lägg i en matberedare. Kör med russinen, vattnet och citronjuicen tills det blir mosat. Ät tillsammans med lite cashew vaniljgrädde.

Cashew vaniljgrädde

2 dl cashewnötter (torra eller blötlagda)

2 dl vatten

1/2 avokado

1 msk honung

1 krm vamiljpulver

Mixa först nötterna. Tillsätt sedan resten och mixa till en len kräm. Vill man ha en sås snarare än kräm/grädde ha bara i lite mer vatten tills rätt konsistens.

 

Du kanske också gillar...

Brownie glasspinne de luxe
16 maj, 2018
Hallonglasspinne
8 maj, 2018
Raw banan och mandelglass
Banan och mandelglass (rawfood, mjölkfri)
28 mars, 2018

Lämna en kommentar

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier