Om Rå Lycka

Min vision är att erbjuda naturliga, rena råvaror. Utan bekämpningsmedel, konserveringsmedel och tillsatser. Mat är näring men framförallt njutning och tänk om man kan kombinera dessa. Det är klart man kan! Så vill jag äta och jag vill erbjuda dig detsamma. Sallader och mat är näring kanske du tänker men kakor och tårtor kan väl aldrig vara nyttiga? Jo, det kan dem. Raw food tillagas helt utan ugn och helt utan raffinerat socker, mjöl och mjölkprodukter. Enbart naturliga ingredienser som ekologiska nötter, torkade frukter, färska frukter och bär, rå kakao, vaniljpulver och många andra smaksättare. Det gör det möjligt att njuta av gott fika varje dag. Ljuvligt gott och näringsrikt. Alla ska kunna fika gott och samtidigt känna den sköna känslan i kroppen efteråt.

Förutom hälsoaspekten tycker jag det är nödvändigt att göra så gott man kan för att värna om vår miljö och våra medmänniskor som jobbar på t ex banan och kaffeplantagen. Genom att välja ekologiskt. Finns det inte ekologiskt eller är det alldeles för dyrt den här veckan? Då väljer jag något annat. Att tänka säsongsbetonat och gärna närproducerat när det går. Det gillar jag.

Jag som driver Rå Lycka heter Jessica Stake och är utbildad etnolog, rawfood kock, f d kaféägare och har utbildning i psykosyntes. Jag bor på landet några mil norr om Örebro med min sambo, vår 5,5 åriga dotter Ebba och vår 1,5 åriga son John.