Mandelkakor med chokladkräm och jordnötssmör

Kakor, tårtor och desserter
3 april, 2020 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Hej alla fina människor!

Just nu är det tuffa tider för många. Även för mig själv i mitt företagande. I den här utmanande tiden har vi också fått tid och utrymme till att reflektera. Själv reflekterar jag över vårt sätt att leva och hur vi kan göra hållbara förändringar när krisen är över. Detta har jag reflekterat över i många, många år. Men nu verkar det vara dags att höja nivån, kliva upp ett steg och göra mer konkreta saker för en hållbar värld och för hållbara människor. Många fler kanske har fått upp ögonen för hur vi lever och kanske funderar på hur vi ska gå vidare efter den här krisen på ett mer hållbart sätt, ett mer kärleksfullt sätt mot vår planet, mot våra medmänniskor och oss själva. 

Här kommer ett recept på små godbitar som en hjälp på vägen

ca 20 st små formar

Botten:

2 dl mandel

1,5 dl havregryn

6 dadlar

1 msk kokosolja

Chokladkräm:

5 stora, mjuka, urkärnade dadlar

2-3 msk kakao

0,5 dl vatten

2 msk citronjuice

1 msk kokosolja, flytande

1 msk cashewnötter, fint malet

0,5 msk honung

1 nypa vaniljpulver

Jordnötssmör att toppa med

1 nypa salt

Börja med att mixa botten. Tryck ut degen i små formar. Gör fyllningen genom att först mixa cashewnötter till ett fint mjöl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa tills det blir en slät kräm. Skeda över lite av chokladkrämen på botten. Ställ in i frysen en stund. Ta ut och skeda över lite jordnötssmör och ställ kallt igen tills du ska äta dem.

Du kanske också gillar...

Bananglass med kolasås
14 maj, 2020
Havrekakor på 3 ingredienser
30 april, 2020
Semmelbollar (nötfria)
25 februari, 2020

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier