Hej!
Nästa vecka, den 4 oktober är det tydligen kanelbullens dag!
Här kommer ett uppdaterat recept på raw kanelbullar som jag lagt ut tidigare.
10 st små
Botten:
1 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
5 dadlar
1 msk kokosolja, mjuk
1 msk vatten
1,5 tsk kanel
1 nypa salt
Fyllning:
5 dadlar
1/3 dl russin
1 msk kokosolja, mjuk
3 msk vatten
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 nypa salt
1 handfull cashewnötter hackade
Mixa ingredienserna till botten i en matberedare. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en rektangel. Ställ kallt medan du gör fyllningen.
Mixa ingredienserna till fyllningen (förutom cashewnötterna) till en kletig smet. Blanda i de hackade nötterna för hand.
Bred ut fyllningen på botten. Rulla ihop långsidan. Låt stå kallt ett tag innan du skär skivor som blir bullarna!