Kanelbullar (raw)

Kakor, tårtor och desserter
24 september, 2019 / Av / , , , , / 2 kommentarer

Hej!

Nästa vecka, den 4 oktober är det tydligen kanelbullens dag!

Här kommer ett uppdaterat recept på raw kanelbullar som jag lagt ut tidigare.

10 st små

Botten:

1 dl havregryn

1,5 dl mandelmjöl

5 dadlar

1 msk kokosolja, mjuk

1 msk vatten

1,5 tsk kanel

1 nypa salt

Fyllning:

5 dadlar

1/3 dl russin

1 msk kokosolja, mjuk

3 msk vatten

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

1 nypa salt

1 handfull cashewnötter hackade

Mixa ingredienserna till botten i en matberedare. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en rektangel. Ställ kallt medan du gör fyllningen.

Mixa ingredienserna till fyllningen (förutom cashewnötterna) till en kletig smet. Blanda i de hackade nötterna för hand.

Bred ut fyllningen på botten. Rulla ihop långsidan. Låt stå kallt ett tag innan du skär skivor som blir bullarna!

Du kanske också gillar...

Mandelkakor med chokladkräm och jordnötssmör
3 april, 2020
Semmelbollar (nötfria)
25 februari, 2020
Vit choklad med kokos och hallon
14 februari, 2020

2 kommentarer

  1. Camilla Fallström skriver:

    Är det detta recept du använder på de kanelbullar man kan köpa på Energikällan? Mina barn älskar dem 😍

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen
Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier