Kanelbullar (raw)

Kakor, tårtor och desserter
24 september, 2019 / Av / , , , , / 2 kommentarer

Hej!

Nästa vecka, den 4 oktober är det tydligen kanelbullens dag!

Här kommer ett uppdaterat recept på raw kanelbullar som jag lagt ut tidigare.

10 st små

Botten:

1 dl havregryn

1,5 dl mandelmjöl

5 dadlar

1 msk kokosolja, mjuk

1 msk vatten

1,5 tsk kanel

1 nypa salt

Fyllning:

5 dadlar

1/3 dl russin

1 msk kokosolja, mjuk

3 msk vatten

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

1 nypa salt

1 handfull cashewnötter hackade

Mixa ingredienserna till botten i en matberedare. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en rektangel. Ställ kallt medan du gör fyllningen.

Mixa ingredienserna till fyllningen (förutom cashewnötterna) till en kletig smet. Blanda i de hackade nötterna för hand.

Bred ut fyllningen på botten. Rulla ihop långsidan. Låt stå kallt ett tag innan du skär skivor som blir bullarna!

Du kanske också gillar...

Raw chokladbiskvi
4 februari, 2021
Chia á la malta
2 december, 2020
Tahinitryfflar
Tahinitryfflar med pepparkakskryddor
1 december, 2020

2 kommentarer

  1. Camilla Fallström skriver:

    Är det detta recept du använder på de kanelbullar man kan köpa på Energikällan? Mina barn älskar dem ?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen
Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier