Jordgubbs och blåbärsglasstårta

Kakor, tårtor och desserter
21 augusti, 2014 / Av / , / Skriv en kommentar

En riktig sommartårta som smälter i munnen! Idén fick jag från bloggen ”thisrawsomeveganlife”

Glasstårta med blåbär och jordgubbar

10 jordgubbar, skurna till utsidan

Vaniljglasslager:

3 dl cashewnötter

2 mogna bananer

½ dl smält kokosolja

1 tsk vaniljpulver

Bärlager:

1½ dl halvtinade blåbär

1½ dl halvtinade jordgubbar

1 mogen banan

Skiva de färska jordgubbarna och trycka fast dem mot springformens kant. Jag använde en 20 cm springform. Kör cashewnötterna i matberedaren tills det blir ett fint mjöl. Tillsätt bananerna, kokosoljan och vaniljpulvret och kör igen tills det blir en slät smet. Häll i smeten i springformen. Ställ i frysen medan du gör det andra lagret. Kör blåbären, jordgubbarna och bananen i matberedaren tills det blir slätt. Bred ut över det första lagret och frys in. Låt stå i minst 6 timmar. Ta ut tårtan en halvtimme innan du ska äta den så den hinner tina lite!

 

 

 

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier