Gula marsipanbollar

Kakor, tårtor och desserter
Påskägg
31 mars, 2021 / Av / , , , , , , , / Skriv en kommentar

Glad påsk önskar jag er!

Jag har fullt upp med Rekoringar och plugg framför datorn till kostrådgivare men i påsk ska jag vara ledig och förhoppningvis njuta av lite sol! Här delar jag med mig av ett recept på marsipankulor som kanske passar på fikabordet eller i påskägget.

Marsipankulor 

ca 20 stycken

4 dl mandelmjöl  

3 msk honung

2 msk kokosolja, flytande

1,5 msk vatten

1 nypa salt

1 krm vaniljpulver

1-2 tsk gurkmejapulver

100 g 70-80% choklad

Kör alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Justera med gurkmejan för att se hur gult du vill ha det. Tillsätt vattnet om det behövs och kör igen tills det blir en deg som går att forma till bollar. Rulla till bollar. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen.

Du kanske också gillar...

Raw chokladbiskvi
4 februari, 2021
Chia á la malta
2 december, 2020
Tahinitryfflar
Tahinitryfflar med pepparkakskryddor
1 december, 2020

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen
Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier