Glutenfria semlor (favorit i repris)

Aktuellt
9 februari, 2017 / Av / Skriv en kommentar

Delar semmelreceptet från förra året igen för det blev väldigt uppskattat av många.

De blir lite mindre och kompaktare än traditionella men otroligt goda. Och eftersom man gör dem i muffinsformar så får de lite mer formen av en muffins. Så man kanske kan kalla dem för semmelmuffins istället. Anledningen att jag gör dem i muffinsformar är för att smeten blir kladdigare så den går inte att rulla som med vanlig bulldeg.

Och den där mandelmassefyllningen alltså… så god att man smäller av..!!

 

Semlor 8 st små

2 dl rismjöl

1/2 dl potatismjöl

2 msk psylliumfröskal

2 tsk bakpulver

1 dl kokossocker

2 tsk kardemumma

en nypa salt

50 g smält smör

3 ägg

3 dl havremjölk

Fyllning:

1 dl mandelmjöl

1 msk honung

1 msk havremjölk

en nypa vaniljpulver

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret, äggen och havremjölken. Blanda väl och häll degen/smeten i muffinsformar på en plåt. Låt grädda tills de blivit bruna, 15-20 minuter.

Låt dem kallna på galler. Skär av toppen. Gröp ur bullen med en sked och fyll med mandelfyllningen. Häll på grädde och sätt på locket. Pudra med lite kokosmjöl.

Fyllning:

Blanda ihop mandelmjölet med övriga ingredienser med en sked tills det blir en massa.

Du kanske också gillar...

Rå Lyckas bästa bakrecept!
30 september, 2022
Smoothie och nyutbildad kostrådgivare
1 april, 2022
Rawfood
Höstens kurser: energikick med rawfood mat samt julgodisbak!
27 oktober, 2020

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier