Favorit i repris Choklad och mintglass (mjölkfri)

Aktuellt
22 maj, 2019 / Av / Skriv en kommentar

Mint och choklad är väl en god kombo? Här på ett alldeles speciellt vis med avokado och banan i glassen och mintsmak i chokladen.

4 stycken

2 bananer, frysta

1 avokado

Chokladöverdrag

1 dl kakaomassa

1/2 dl kakaosmör

1/2 dl kokosolja

1/2 dl lönnsirap

En nypa salt

5 droppar pepparmintolja

Mixa frysta bananer med en avokado. Bred ut glassmeten i en mindre form. Frys in i några timmar. Gör under tiden chokladen. Smält kakaomassa och kakaosmör försiktigt över ett vattenbad. Blanda i kokosoljan, lönnsirapen, salt och 5 droppar pepparmintolja. Rör om noga. Eller gör denna enklare variant av chokladöverdrag Chokladöverdrag Man får dock en tjockare choklad med kakaomassa och kakaosmör.

Ta ut glassformen, tryck ut rundlar med hjälp av t ex ett lock. Stoppa i en glasspinne och doppa i chokladen. Förvara dem i frysen.

 

 

 

Du kanske också gillar...

Yoga och rawfood fika
13 januari, 2020
Bakkurser i höst
9 oktober, 2019
Jordnötsboll 3 ingredienser
29 april, 2019

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier