Chokladfudge (raw food, glutenfri, mjölkfri, sockerfri)

Kakor, tårtor och desserter
30 september, 2016 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Här kommer ett gott godis som jag sålde på en höstmarknad i söndags. Inspirationen till receptet fick jag från ”Leilas supermat”, det första programmet tror jag det var. Man kan antingen äta dem som de är, eller så gör man en frosting på avokado eller helt enkelt smälter 70% choklad och brer över.

Ca 20 bitar (beroende på hur stora man skär dem)

300 g valnötter

1, 5 dl kakaopulver (rå eller vanlig)

1-1, 5 dl rissirap

1 dl mjuk kokosolja

1 tsk salt

1 krm vaniljpulver

Avokadofrosting:

1 avokado

3 msk kakaopulver

2-3 msk rissirap

1 msk mjuk kokosolja

en nypa salt

en nypa vanilj

Mixa valnötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt kakaopulver, salt och vanilj och mixa igen så det blandar sig väl. Häll i rissirap och kokosolja och mixa igen tills det blir en massa som går att forma. Häll över massan på ett bakplåtspapper ( den ska vara rätt kladdig). Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck med händerna till en rektangulär form. Ställ in i frysen.

Gör avokadofrostingen genom att köra allt i matberedaren tills det blir en slät kräm.

När fudgen har stelnat brer du på avokadokrämen. Låt den stelna i frysen igen en stund innan du skär upp den i små bitar. Underbart att ha i frysen eller kylen när chokladsuget sätter in!

 

 

Du kanske också gillar...

Prinsesstårta, morotscupcakes och vitabönormazariner (glutenfri, sockerfri)
29 augusti, 2019
Raw chokladglass
27 juni, 2019
Nötfri brownie
9 maj, 2019

Lämna en kommentar

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Sök
Följ med i sociala medier