Brownie glasspinne de luxe

Kakor, tårtor och desserter
16 maj, 2018 / Av / , , , , , / Skriv en kommentar

Men oj, oj, oj… kan det bli godare?! Tänk dig en lagom kladdig, mörk chokladbrownie med en krämig mjukglass och ett knastrigt chokladöverdrag? Alltså det här är för bra för att vara sant. Kan något så syndigt gott verkligen vara nyttigt..? Jo, det är sant. Denna briljanta idé har jag dock inte knäckt själv. Jag blev totalt inspirerad av http://www.thisrawsomeveganlife.com/2013/09/ultimate-raw-vegan-ice-cream-sandwiches.html. Tack för det!

Jag gjorde browniedegen ytterligare lite krämigare och la till nötsmör. Receptet är från Foodpharmacy (degen, frostingen behöver vi inte här) Supertack för det! https://foodpharmacy.se/2016/07/brownie

Sedan körde jag 3 frusna, skivade bananer i matberedaren tills det liknar mjukglass. Chokladöverdraget hittar du i det här inlägget längs ned chokladöverdrag men om du råkar ha kakaomassa hemma eller mörk chokladkaka, smält ner lite av det också så får du ett tjockare överdrag som passar bättre till den här glassen.

Väldigt vad länkande det blev i det här inlägget 🙂 Men nu kommer slutklämmen, hur vi får ihop allt:

Börja med att trycka ut hälften av browniedegen i en mindre form (brödform eller liknande). Bred sedan över den mixade mjukglassen. Ställ in i frysen och låt stelna. Ta ut formen och tryck ut resten av browniedegen. Skär i bitar och doppa dem i den smälta chokladen. Ställ in i frysen igen eller ät upp alla på en gång! De blir väldigt mäktiga så trots att de är galet goda har jag bara orkat äta en åt gången 😉

 

Du kanske också gillar...

Choklad/jordnötssgodis
28 oktober, 2022
Vaniljglass med chokladöverdrag 3 ingredienser (utan mjölk)
10 maj, 2022
Jordgubbsmousse (utan gelatin och grädde)
6 maj, 2022

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på nyheter
Missa inga nyheter eller recept, fyll i din adress och få e-post om nya inlägg
Loading
Sök
Följ med i sociala medier